Zvonul devenit realitate? Dacia Lodgy devine SUV!

Written by on 13th mai 2018

Conform unor informaţii publicate în presa auto de specialitate, Renault a decis sa înlocuiască Lodgy, însă nu cu un nou model monovolum, așa cum ne-am fi putut aștepta, ci cu un SUV. Este evident faptul ca francezii au concluzionat ca este momentul oportun ca Dacia sa mai aibă încă un SUV in oferta si exista indicii clare in trendul de vânzări din piața auto, ca Dacia ar putea da o noua lovitura cu un nou model crossover SUV. Acest nou model va fi produs pe platforma actuală pe care este acum construit Dacia Lodgy. Ne puteam aștepta ca unele repere folosite sa fie comune cu Dacia Duster, cu scopul de a rentabiliza prețul acestui model, aceasta politica nefiind străină niciunui producător auto, in anul 2018.

Tot in scopul rentabilizării acestui nou model, informaţiile publicate sugerează faptul ca tracțiunea 4×4 nu va fi oferită nici măcar contra unui cost suplimentar, chiar dacă ar exista cerere in acest sens. Desigur, în funcţie de evoluția pieței auto si de mișcările competiției pe acest segment al crossoverelor, strategii Dacia ar putea reconsidera aceasta decizie în sens pozitiv. În ceea ce privește eventualele dimensiuni ale noului model Dacia, se vehiculează o cifra de 4,60 metri lungime. Așteptăm noutăți in ceea ce privește celelalte dimensiuni.

Motoarele nu vor fi schimbate, datorita faptului ca exista încă cerere in acest sens, pentru aceasta categorie de autoturisme. In consecință, ne putem aștepta la motorizările bine cunoscute, cu alimentare pe benzină, 1.3 litri TCe, 1.6 litri Sce și diesel, mult aclamatul si fiabilul 1.5 dCi.

In contextual actual din piața auto, SUV-urile câștigă din ce in ce mai mult teren in preferințele clienților din toata lumea, iar acest lucru se poate observa atât prin cifrele de vânzări pe care segmentul crossover / SUV le generează, cat si prin cifrele din ce in ce mai mici legate de volumele de vânzări ale monovolumelor din care si actuala Dacia Lodgy face parte. Acesta este de altfel si argumentul care a stat la baza deciziei grupului Renault de a dezvolta acest nou SUV sub brandul Dacia.

 

Numele viitorului model crossover SUV Dacia este încă incert, fiind vehiculate doua potențiale variante: Dacia Lodgy SUV sau Dacia Grand Duster. Totuși, Dacia ar putea decide sa păstreze numele de Grand Duster pentru o varianta de 7 locuri a noului model Dacia Duster. Nu cunoaștem la acest moment daca platforma tehnica ar permite o dezvoltare de acest gen, dar informaţiile vehiculate in presa de specialitate subliniază faptul ca Dacia se gândește serios la o varianta de 7 locuri pentru noul Duster.

 

Prețul încă nu a fost stabilit, însă ne putem aștepta sa se încadreze într-un interval de 10000 – 12000 euro, preț de pornire, in varianta de baza. Actualmente Dacia Lodgy se vinde cu o valoare de peste 12500 de euro însă noul model SUV Dacia se va încadra în clasa crossover-erelor, ceea ce ne duce cu gândul ca prețul său de pornire se va situa peste prețul de pornire al Dacia Duster. In variantele sale mai echipate, noul SUV ar putea avea un preț maximal de 16000 – 18000 euro, inclusiv in varianta Stepway, pentru a nu „canibaliza” vânzările noului Dacia Duster.

Acest nou crossover SUV Dacia va fi produs la uzina Renault din Maroc, acolo unde este produs si actualul model Dacia Lodgy.

 

În concluzie, putem spune ca brandul nostru național va mai da încă o lovitura pe piața auto mondiala cu acest nou crossover SUV.

Suntem nerăbdători sa îl vedem “in viață”, cat mai curând.

 

Si nu uitați:

  1. Drive safe or stay home!
  2. Nu conduceți mai repede decât poate îngerul vostru sa zboare.
Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Republlika Online

Current track
TITLE
ARTIST