Money Power. Ferrari SP38.

Written by on 25th mai 2018

Ce faci când poți sa iți cumperi un Ferrari dar vrei sa fie „altfel”?

Simplu, îți faci un Ferrari unicat!

 

Ferrari SP38 a fost dezvăluit de Maranello ca cea mai recentă creație personalizată, modelul road-legal unic fiind bazat pe modelul 488 GTB. Acest model a fost comandat de unul dintre cei mai loiali clienți ai mărcii.

Mașina are un design agresiv dramatic care se îndreaptă către modelul F40 privind aripa sa din spate si 308 GTB daca ne uitam la designul părții frontale, a declarat Ferrari. Modificările au fost efectuate numai la părțile care nu trebuie re-omologate, din motive de timp și costuri.

Misteriosul client a lucrat cu Ferrari la mașină încă de la început, din faza de proiectare, colaborând inclusiv la designul ei. Rezultatul este unul excepțional. De altfel, fiind vorba de un proiect de design unic, procesul de personalizare a necesitat un timp mai mare de „construcție” fiind cunoscut faptul ca fiecare mașină personalizată durează în medie aproximativ 18 luni sa „prindă” viață, deși acest lucru poate varia foarte mult în funcție de fiecare proiect in parte.

Acest tip de proiect face parte dintr-o tendință crescătoare în rândul producătorilor de autovehicule de înaltă calitate, deoarece industria auto se transformă din ce în ce mai mult, configurând noi servicii de personalizare a produselor, pentru clienții tot mai exigenți din segmentul Premium. Rolls-Royce, spre exemplu, susține că in fiecare dintre mașinile sale ieșite din fabrică exista câte un element particular personalizat.

Un purtător de cuvânt al Ferrari nu a putut confirma o maniera echivalenta pentru autovehiculele pe care le produc, însă a declarat că aceste proiecte sunt „extrem de importante” pentru Ferrari.

Analizând acest design răpitor, constatăm faptul ca au fost montate faruri noi cu un aspect mai subțire si un look agresiv în timp ce luminile de zi au fost deplasate pe buza barei de protecție.

În partea laterală, admisia de aer a lui 488 GTB este înlocuită cu caroseria de la umărul SP38, care s-a mutat lângă fereastra din spate. Caroseria inferioară separă adițiile aerodinamice mai aproape de sol si de caroseria roșie particularizată de deasupra.

Partea din spate este foarte greu de recunoscut însă provine si aceasta de la GTB 488; o mică aripă fixă ​​se extinde de pe flancurile din spate, în timp ce caroseria cu coada de lăcustă acoperă ceea ce ar fi, de obicei, geamul din spate al automobilului. Noile lumini, ieșirile de aer și exhaust-urile mai mari domină fâșia din spate.

Sub caroserie, mecanica este aceeași cu cea a modelului 488 GTB, cu același V8 de 3,9 litri, twin turbo de 661 CP. Performanțele nu au fost dezvăluite, dar se vor situa in aceeaşi parametrii ca ai modelului Ferrari 488 GTB.

Ferrari SP38 este cel mai recent rezultat dintr-o linie de proiecte speciale Ferrari unicat, comandate pentru clienți Premium, al căror număr este necunoscut  deoarece majoritatea acestora preferă maxima discreție, alegând de multe ori să nu ofere informaţii publice despre mașinile lor.

Modelul 458 MM Speciale – un altul, bazat pe predecesorul lui 488, a fost dezvăluit de Ferrari și prezentat la Festivalul de viteză Goodwood în 2016, deși identitatea proprietarului nu a fost dezvăluită.

Proprietarul acestui magnific SP38 a dorit să rămână anonim (cum altfel???) și Ferrari nu a dezvăluit nici dacă mașina a fost dezvoltata exclusiv pentru acesta sau dacă mai exista si alți clienţi care sa fi comandat acest model special.

Prima apariție publică a SP38 va avea loc la Concorso d’Eleganza Villa d’Este din această săptămână.

Nu exista informaţii dacă proprietarul va prezenta acest excepțional Ferrari si după acest concurs.

Ce părere aveți? Visam și noi un pic?

Doar e gratis ……

Ferrari One Off SP38

Ferrari One Off SP38

Ferrari One Off SP38

 

Video up-date : prezentare la Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Multumim user-ului youtube MrSupercarsMilan.

Si nu uitați:

  1. Drive safe or stay home!
  2. Nu conduceți mai repede decât poate îngerul vostru sa zboare.

 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Republlika Online

Current track
TITLE
ARTIST