Cullinan ? Yes, your highness!

Written by on 30th mai 2018

Dacă ești fiul, fiica lui tata si tata are o “mică afacere” care generează doar “câteva” milioane (euro!) sau ești doar un „modest” fotbalist din străinătate sau din liga noastră autohtonă şi abia ți-ai luat bonusul de sfarsit de campionat (că doar nu cel de la mondiale!) sau poate ești o doamnă / domnișoară care a visat toată viața să aibă mașină cu „șofer” şi vorba aceea, acum ai cu ce (!), am convingerea că SUV-urile Premium, ca de exemplu Jaguar F type, Audi Q7 sau Range Rover, îți par oarecum … banale.

Adică, toți prietenii tăi  au, nu? Pai si tu???? Tot la fel, tot la fel ?

Ei bine, special pentru tine (ha!) cei de la Rolls Royce au pregătit mașina de vis pe care ti-o dorești!

Da, așa este! Pentru ca Rolls Royce Cullinan chiar este o mașină de „vis”.

Daca pâna acum Bentley Bentayga nu a fost deranjat de nimeni pe acest segment high end de lux, de acum se confruntă cu o concurență serioasa din partea Rolls-Royce Cullinan.

 

Caracteristici Rolls-Royce Cullinan.

Numele Cullinan vine de la cel mai mare diamant descoperit vreodată, care acum face parte din bijuteriile coroanei britanice. Cum era de așteptat si caracteristicile Rolls-Royce Cullinan sunt de top:

Cullinan este dotat cu roți din aliaj de 22 inch și are o siluetă regala. Este cu 200 mm mai lung decât Bentayga și 90 mm mai înalt și cu 350 mm mai lung decât Range Rover. Si pentru ca luxul nu e niciodată ușor, Rolls-Royce Cullinan este un greu, cântărind nu mai puţin de 2660 kg. Doua tone si 660 de kg extra!

Greu, greu însă Cullinan este un „tip stilat”, ca un adevărat Lord. Pentru a-si ajuta pasagerii să intre, Cullinan vine cu un „feature” interesant: caroseria coboară cu 40 mm când este deblocat. Royal treatment !!!

In spiritul tuturor modelelor Rolls Royce, ușile lui Cullinan prezintă o deschidere amplă și pot fi închise electric prin atingerea/apăsarea unui buton.

Echipamente  suplimentare pentru relaxare si recreere ? Yes Sir! Rolls-Royce Cullinan poate fi dotat cu o serie de cutii care pot fi încărcate în ușa portbagajului lui Cullinan, cu echipamente de activitate diferite. De exemplu, o cutie conține o pereche de șezlonguri și o masă pliantă, în timp ce alta dispune de kitul necesar pentru a juca polo. How relaxing, indeed!

Luând în considerare preferințele consumatorilor pentru SUV-uri în acest moment, Cullinan are toate atu-urile să devină modelul cel mai bine vândut al Rolls-Royce.

 

Interiorul lui Rolls-Royce Cullinan.

Cumpărătorii pot opta pentru una dintre cele două configurări pentru locurile din spate în Cullinan. Prima configurare este opțiunea Lounge, care oferă un aspect convențional cu trei locuri, care se pot plia, crescând astfel spațiul de încărcare (pentru prima oară pe Rolls-Royce, chiar daca este o dotare comună pe piața SUV). A doua opțiune propune o configurare tipica segmentului de lux high end: două scaune individuale si o consolă centrală lungă, care conține un dulap de băuturi și un frigider.

Dacă dorești să transporți diverse chestii pe care le achiziționezi din toate destinațiile pe unde te vei plimba cu aceasta bijuterie luxurianta pe roti, nu ar trebui sa ai probleme deosebite deoarece Cullinan are 560 litri de spațiu de depozitare în portbagaj. Ai cu 200 de litri mai puţin decât în Audi Q7, însă chiar mai mult decât in Bentayga. Suprafața exterioara de contact pentru picioare poate fi ridicată electronic pentru a forma o zonă de încărcare plată lungă, pe care Rolls-Royce spune că ar putea fi utilizată inclusiv pentru transportul artei.

Există, de asemenea, un perete de compartimentare din sticlă care separă zona de bagaje de pasageri, ceea ce Rolls-Royce spune că va proteja ocupanții de temperaturile exterioare atunci când ușa portbagajului este deschisă.

Printre alte dotări din lista extinsă de caracteristici standard ale lui Cullinan enumerăm volan încălzit, scaune încălzite și ventilate, un afișaj digital de instrumente și un afișaj pentru cap.

Ecranul infotainmentului este sensibil la atingere și poate fi controlat și printr-un buton rotativ de pe consola centrală. Sistemul se bazează pe iDrive de la societatea mamă Rolls Royce, astfel încât ar trebui să fie ușor de utilizat. De asemenea, Rolls Royce Cullinan poate oferi si un hot spot Wi-Fi.

Șoferul acestei bijuterii de lux poate alege dintr-un număr suficient de sisteme de asistentă destinate să ajute Cullinan să abordeze orice teren. Astfel Cullinan poate folosi modul de conducere off-road, controlul coborârii în panta/la deal și o suspensie pneumatică reglabilă. Alte facilități de asistență și siguranță includ vizionarea pe timp de noapte, un sistem de afișare cu patru camere, care creează o vedere panoramică a mașinii, adaptabil pentru controlul vitezei de croazieră, avertizare la ieșirea din benzină și frânare automată de urgență.

Ecranele touchscreen sunt de asemenea incluse pentru cei din spate. Conectivitatea stă bine în Cullinan cu cele cinci porturi USB și o zonă de încărcare fără fir a smartphone-urilor, în zona din față.

 

Motorizarea pentru Rolls-Royce Cullinan.

Singura opțiune de motorizare la data lansării este un V12 de benzină de 6,75 litri care dezvoltă 563 CP și un cuplu de cuplu de 627 de litri. Acest motor trimite puterea la toate cele patru roți. Agilitatea lui Cullinan este de vârf, dispunând de un sistem de direcție pe toate cele patru roți, ceea ce va ajuta major la îmbunătățirea comportamentului rutier urban si nu numai. Cutia de viteze automată este dotare standard.

Rolls-Royce nu a comunicat parametrii tehnici privind timpul in care Cullinan poate ajunge la viteze de autostradă, însă este de așteptat sa avem un interval de cinci secunde. Extrem de bine pentru 2 tone si 660 de kg!

Viteza maximă a lui Cullinan este limitată la 155 km / h, fiind ceva mai mică decât limita de 187 km / h a lui Bentley Bentayga. Viitorul proprietar al lui Rolls Royce Cullinan nu va fi preocupat de costurile de funcționare, însă un rating oficial de 18,8mpg și emisii de CO2 de 341g / km înseamnă că facturile de combustibil și de taxe vor fi foarte ridicate.

 

Prețul lui Rolls Royce Cullinan.

Pornind de la un preț de pornire de 250.000 de lire sterline, Cullinan eclipsează chiar si prețul cerut pentru Bentley Bentayga și depășește cu mult cea mai luxoasă versiune a modelului Range Rover – SV Autobiografie Dynamic.

Totuși,  prețul de bază reprezintã jumătate din poveste, deoarece, la fel ca în cazul rivalului său Bentley, majoritatea proprietarilor doresc să personalizeze și să adauge multiple dotări suplimentare, ceea ce va genera un preț cu mult mai mare, putând chiar sa ajungă la dublul valorii sale de pornire.

Este aproape firesc sa ne gândim ca Rolls Royce Cullinan va fi o adevărată „rara avis” pe șoselele Europei iar in Romania probabil ca va fi ca o legenda: toata lumea a auzit însă putini au si văzut!

In concluzie, Rolls Royce Cullinan reprezintã luxul absolut la acest moment in universul auto si va doresc măcar sa îl vedeți daca nu puteți sa îl si aveți.

Video

 

Si nu uitați:

  1. Drive safe or stay home!
  2. Nu conduceți mai repede decât poate îngerul vostru sa zboare.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Republlika Online

Current track
TITLE
ARTIST