Diaspora,Dolarii si Guvernul

Written by on 19th august 2018

Frica de Diaspora

Ganduri de nebun care face din tantar armasar.

Uitandu-ma cu o oarecare grija la modul cum evolueaza discursurile, postarile si influentele , se observa clar o directie de denigrare a romanilor care traiesc in strainatate, romanilor alora care i-au dat un mandat marinarului in detrimentul lui Puie Monta (clasic). Nu a fost poate cea mai buna alegere, dar romanii din diaspora au decis ce este mai bine intre Cancer si Sida, lucru care s-a dovedit dupa trecerea timpului.

De ce atata frica de romanii din “west” ?

Poate pentru ca si Melecioaia din capu satului , emigranta , inavata mai devreme sau mai tarziu ca sticla are un loc pretuit in tomberonul recilabilelor, pentru ca guvernu “la’ astia” stie sa scoata bani din reciclare, poate pentru ca Melecioaia a vazut ca in aer de vest nu miroase a nesimtire si culmea, cand a fost saptamana aia in spital, a ramas cu banii in buzunar, ai dracu ei de au luat ceva decat multumiri. A invatat ca cine zambeste pe strada nu o face cu un interes si cel mai important , a realizat ca nu trebuie sa te mai rogi sa moara capra vecinului, ci sa-ti vezi de a ta.

Melecioaia n-a murit ,s-a transformat, este Mely, platitoare de taxe si respectata de guvernul tarii in care a emigrat, dar nu si de cel in care s-a nascut. Mely gandeste altfel si patrioata, vrea asta si pentru semenii ei din tara.

Acasa nu mai este nevoie de Mely , tara te vrea prost ! O vrem pe Melecioaia , o vrem pe cea coruptibila sau santajabila , pe cea care accepta umilintele zilnice fara sa se razvrateasca.

Politicienii au nevoie de cei care se bucura pentru 50 de lei si o galeata , de cei care spun ca „toti fura ‘domle„, de cei care inghit ceea ce se serveste la televiziunile hazna.

Buni de plata nu si de opinii.

Diaspora vine cu o contributie de 3.792.000.000 euro doar in 2017 ( a se citi vile in Alexandria,Vrancea,etc) , are dreptul sa puna punctul pe i, are dreptul sa viseze ca va avea unde sa revina si mai ales are dreptul sa spuna Nu Coruptiei !!!

Statisticile arata ca noua romani, IN FIECARE ORA, parasesc tara ! Romania pierde pactic,un oras de nivel mediu ANUAL. Se estimeaza ca peste 85000 de romani vor emigra.

REACTIA CLASEI POLITICE ?!? : “stimularea natalităţii şi deschiderea graniţelor pentru străinii care vor să muncească aici ar putea fi soluţii pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă. “

 

Inchei cu o vorba a unor contemporani adresata toatei clase politice FTVNGRA !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Republlika Online

Current track
TITLE
ARTIST